Anna-Maria, opiskelija

Olen Anna-Maria ja opiskelen suurtalouskokiksi. Vapaa-ajalla harrastan ja opetan tanssia.

Catering-ala kiinnosti minua, joten hakeuduin alan opintoihin. Se tuntui luontevalta vaihtoehdolta, koska työ on monipuolista ja siinä tapaa paljon ihmisiä.

Olen tykännyt opiskelusta ja oppinut paljon. Aivan alussa tärkeintä oli ruoanvalmistuksen perusteidenoppiminen. Kun hallitsee perusasiat hyvin, osaa jatkossa soveltaa oppimaansaitse ja kehitellä esimerkiksi omia reseptejä.

Työharjoittelujen ja kesätöiden myötä olen saanut paljon työkokemusta erilaisista paikoista. Olen ollut henkilöstö- ja opiskelijaravintolassa, lisäksi kotileipomo-kahvilassa, jossa valmistimme lounasta ja leivoimme paljon mm. kakkuja. Vanhusten palvelukeskuksen keittiössä perehdyin  erilaisiin dieettiruokiin. Mielityötäni ovat suurten juhlien ja tapahtumien tilaustarjoilut ja järjestelyt.

Opiskeluaika kannattaa hyödyntää ja olla aktiivinen sekä oma-aloitteinen. Sitä kautta tarjoutuu mahdollisuuksia osallistua esimerkiksi ammattitaitokilpailuihin ja erilaisiin tapahtumiin.

Uuden oppiminen vie aina eteenpäin! Ammattikeittiöala uudistuu jatkuvasti, joten haasteita riittää. Itseäni kiinnostavat tulevaisuudessa yrittäjyys ja jatko-opinnot.