Johanna, TET-harjoittelija

Halusin suorittaa TET-harjoitteluni ravitsemisalalla, sillä se kiinnosti minua.  OPO vinkkasi minulle harjoittelupaikoista, mutta otin lopulta omasta toiveestani itse vastuun paikan hankkimisesta. Niinpä menin henkilökohtaisesti kysymään koulun lähellä sijaitsevasta henkilöstöravintolasta TET:n mahdollisuudesta ja harjoittelupaikka sovittiin samalla kertaa.

Henkilöstöravintolassa on ollut kiva olla työharjoittelussa. Mielekästä tekemistä on ollut koko ajan. Olen saanut tehdä paljon erilaisia keittiötöitä, kuten ollut mukana ruoanvalmistuksessa raaka-aineita käsitellen ja paistanut pannaria sekä lettuja. Lisäksi tehtäviini on kuulunut puhtaanapitoa ja astiahuoltoa. Olen viihtynyt astiahuollossa hyvin, sillä sen lomassa olen pystynyt ajattelemaan musiikin tekemistä, jota harrastan.

Ammattikeittiötyöhön kuulu tärkeänä osana  asiakaspalvelu. Työssä seisotaan ja liikutaan paljon. Työilmapiiri harjoittelupaikassani on ollut rento ja työssä on ollut hauskaa. TET:issä on paljon itsestä kiinni, kuinka aktiivisesti työhön tarttuu. Olen oppinut paljon uusia asioita ja koko harjoittelu on ollut mielestäni positiivinen kokemus.