Dirk, kokki

 

 

Toimin kokkina terveyskeskuksen keittiössä, jossa valmistan ruokaa vuodeosastojen potilaille ja henkilökunnalle. Nautin ruoan parissa työskentelystä.

Olen kotoisin Saksasta, jossa myös opiskelin kokiksi. Opintojen suorittaminen kesti suomalaiseen tapaan kolme vuotta.  Opiskeluni sisälsi paljon käytännön harjoittelua työelämässä, mikä mielestäni oli oppimisen kannalta erinomainen tapa tutustua työelämään ja sen vaatimuksiin. Valmistuttuani työskentelin erilaisissa gourmet-ravintoloissa.

Olen asunut Suomessa perheeni kanssa jo yli 10 vuotta. Suomessa on tarjolla erinomaisia, puhtaita ja laadukkaita raaka-aineita. Eurooppalaisen tavan mukaan pidän erityisesti kasviksista ja käytän niitä tottuneesti ruoanvalmistuksessa. Teen työssäni mielelläni myös tuotekehitystä, jotta päivittäisissä ruokailuissa toteutuisi kasvisten nykyistä monipuolisempi käyttö.

Viihdyn työssäni erinomaisesti. Parasta ovat työn monipuolisuus ja vaihtelevuus sekä hyvät työkaverit. Työaikani on säännöllistä päivätyötä ja sen johdostai minulle minulle jää hyvin aikaa perheelleni ja harrastuksilleni.