Annika, kokki

 

Olen koulutukseltani ravintolakokki. Olen aina pitänyt ruoanlaitosta, joten koulutusalan valinta oli helppoa.

Aloitin heti peruskoulun päätyttyä 3-vuotiset kokkiopinnot ja valmistuttuani työskentelin erilaisissa ravitsemisalan paikoissa. Vaikka ala tuntui oikealta, teki mieleni kokeilla siipiäni myös muissa tehtävissä. Olin jonkin aikaa myyntityössä ja siten sain kokemusta toisenlaisesta työympäristöstä.

Nuorille antaisin vinkiksi,  että kesätyöt ja koulun työharjoittelut kannattaisi valita avoimin mielin ja  vaihtelevista paikoista. Työtä tehdessä huomaa, millaisessa ympäristössä ja ammatissa voisi viihtyä parhaiten. Itselleni selvisi lopulta, että se on ruoan parissa työskentely ammattikeittiössä.

Nautin työstäni koulun ja päiväkodin keittiössä. Työni on vaihtelevaa ja ruoanvalmistuksen lisäksi siihen kuuluu asiakaspalvelua. Voin siten päivittäin hyödyntää myyntityössä kertynyttä asiakaspalveluosaamista käytännön tilanteissa.