Seija, kokki


Olen ravitsemisalan konkari ja työskennellyt pitkän urani aikana kokkina niin yksityisellä kuin julkisella työnantajalla erilaissa toimipaikoissa. Nykyinen työpaikkani on tuotantokeittiö, jossa valmistetaan ruokaa koululaisille ja päiväkodin lapsille.

Ammattikeittiössä  on hyvä olla rohkea ja luova.  Se on yksi työn parhaimmista puolista, samoin kuin ihanat asiakkaat ja mukavat työkaverit. Mutkaton yhteistyö koulun ja päiväkodin henkilökunnan kanssa on tärkeä osa sujuvaa ruokapalvelua.

Olen jatkuvasti ylläpitänyt ammattitaitoani ja opiskellut vuosittain alan ajankohtaisia asioita. Mielenkiintoinen oli mm. maustekoulu, jossa opin mausteista entistä laajemmin.

Alan kehittyessä uutta ja mielenkiintoista opittavaa riittää siis kokeneemmillekin tekijöille. Aiemmin ruoanvalmistuksessa kaikki tehtiin alusta alkaen itse, mutta onneksi nykyisin on monia työtä helpottavia ja nopeuttavia asioita, joten kehitys on positiivinen juttu. Olen tyytyväinen, että valitsin nuorena itselleni mieluisan alan, sillä työni on minulle sydämen asia.