Miika, ravitsemispäällikkö

Toimin esimiehessä palvelukeskuksen keittiössä. Työni sisältää keittiötyön johtamista, tilausten tekemistä, työvuorolistojen laatimista ja ruoanvalmistustehtäviä.

Nuorempana en ollut kiinnostunut ruoasta tavallista nuorta enempää. Päädyin alalle kuin itsestään. Ylä-asteella hahmottui koulutusvalinta ammattioppilaitokseen, jossa  minua kiinnostivat eniten keittiöpuolen opinnot. Suoritettuani ruokapalvelun perustutkinnon jatkoin opiskelua ammattikorkeakoulussa ja valmistuin restonomiksi.

Uralleni on mahtunut monenlaisia keittiöitä. Olen työskennellyt pikaruokapaikoista ja a'la carte -ravintoloihin. Kokeilin yhden kesän tehdastyösta ja se vahvisti, että opiskelen itselleni oikeaa alaa.

Suurkeittiötyössä vaikutetaan ihmisten jokapäiväiseen ruokailuun. Pääsee tekemään käsillään, saa näkyvää aikaiseksi sekä voi keskittyä ruoan sisältöön, kun liiallinen "prameilu" jää pois. Suurkeittiöiden työyhteisöt ovat yleensä tiivis ryhmä ja yhteenkuuluvuuden tunne sekä huumori  on omanlaistansa.  Työn parhaita hetkiä on, kun tietää asiakkaiden pitävän ruoasta ja saa heidät sen vuoksi hyvälle mielelle. Monelle asiakkaallemme ruokailu on päivän kohokohta.

Vapaa-ajalla harrastan paljon liikuntaa ja matkailua. Viime vuosina olen alkanut myös marjastaa ja sienestää. Luonnon rauha on minulle tärkeä voimavara.