Boris, aikuisopiskelija


Olen Boris, aikuisopiskelija. Suoritan hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkintoa aikuisopistossa ja valmistun kokiksi.

Peruskoulun jälkeen kävin lukion. Sen päätyttyä ammatinvalinta oli vielä hakusessa. Armeijan käytyäni motivaatio opiskeluun ja ammatin hankkimiseen oli todella korkealla. Pohdin tarkasti, mitä haluan tehdä työkseni. Kokin ammatti vaikutti minusta kiinnostavalta.

Kokki-opinnot halusin suorittaa aikuiskoulutuksena. Nopea eteneminen sopii omiin tavoitteisiini. Yleissivistävät aineet suoritin lukiossa,  joten sen vuoksi koulutukseni kestää vain 2 vuotta. Painotus on ruoanvalmistuksen käytäntö- ja teoriaopinnoissa. 

Opiskeluun sisältyy työharjoittelujaksoja erilaisissa toimipaikoissa. Tällä hetkellä olen harjoittelussa henkilöstöravintolassa. Olen pitänyt työstä todella paljon ja  mielestäni tämä olisi täydellinen työpaikka tulevaisuudessa. Valmistamme muutaman hengen tiimillä päivittäin kolmea erilaista lounasta noin 100 asiakkaalle. Työajat ovat hyvät, koko ajan on tekemistä ja sopivan kiire. 

Aikuisopistossa sekä opettajat että oppilaat ovat aikuisia. Olen kokenut sen positiivisena asiana. Opiskelu etenee hyvin, kun kaikilla opiskelijoilla on halu oppia. Yhteistyötä tehdään hyvässä hengessä ja jokainen kantaa vastuun siitä, että että sovitut hommat saadaan hoidettua. Aikuiskoulutus on sopinut minulle hyvin  ja voin suositella  sitä kaikille siitä kiinnostuneille.