Kokin koulutusohjelma

Työtehtävät

Kokin koulutusohjelmasta valmistunut kokki työskentee ammattikeittiössä ruoanvalmistuksessa ja siihen liittyvissä tehtävissä. Kokin työhön kuuluvat

  • ruokalistojen suunnittelu
  • elintarvikkeiden hankkiminen, vastaanotto ja varastointi
  • kylmien ja lämpimien ruokien valmistus
  • erityisruokien valmistus erityisruokavalioasiakkaille
  • ruoan tarjoilu erilaisille asiaksryhmille (annoksittain tai suurelle joukolle)
  • valmiin ruoan lämpö- ja kylmäsäilytyksestä huolehtiminen
  • puhtaanapidon tehtävät
  • asiakkaan viihtyvyydestä huolehtiminen
  • elintarvikehygieniaan ja anniskeluun liittyvien määräysten tunteminen ja niiden noudattaminen

Kokki osaa suunnitella työtään, työskennellä itsenäisesti ja työryhmän jäsenenä. Hän huolehtii ammattitaitonsa kehittymisestä ja oman työkykynsä ylläpitämisestä, kuten hyvästä työergonomiasta. Kokki osaa toimia vastuullisesti ja noudattaa työssään kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja.

Työpaikat

Ravintolat, henkilöstöravintolat, suurkeittiöt, pitopalveluyritykset, cateringalan yritykset, kahvilat sekä lasti- ja matkustajalaivat

Ammattinimikkeet

Kokki, ruokapalvelutyöntekijä, keittiöpäällikkö ja ravitsemispäällikkö.

Tutustu uratarinoihin

Annika, kokki
Miika, ravitsemispäällikkö
Vicky, ravitsemistyöntekijä